Kleurenpunctuur

 

 

 

 

 

 

Kleuren zijn altijd van groot belang geweest voor mij. Licht en kleur hebben een invloed op ons. Denk maar dat we aan het einde van de winter reikhalzend uitkijken, we hebben genoeg van de donkere dagen kijken er naar uit dat de dagen langer worden en meer licht bevatten. Ook voor depressie wordt steeds meer lichttherapie gebruikt en met succes.

Licht is de drager van kleur, denk maar terug aan de fysica les waar bij we een lichtstraal breken door een prisma en je de kleuren van de regenboog verschijnen.

In de kleurenpunctuur wordt gebruik gemaakt van spectrale kleuren. rood, oranje, geel, turquoise, groen, blauw en violet. Maar ook van de zielsgeestkleuren purper, licht groen, licht turquoise en roze.

Met een lichtpen stralen we kleuren in op bepaalde punten of zones op het lichaam.

             

Kleuren zijn informatiedragers, dat wil zeggen dat we nieuwe informatie in het lichaam brengen om op deze manier het zelfregulerend systeem van het lichaam aan te spreken en klachten te verminderen of op te lossen.

Kleurenpunctuur is een holistisch systeem, dat wil dus zeggen dat we uiteraard wel klachten verhelpen maar dat we ook gaan kijken naar de oorzaak achter de klachten. Vaak zit je vast in bepaalde patronen en je weet niet hoe en waarom je bepaalde dingen niet kan veranderen zoals je wil.  De behandeling met kleuren werpt ‘licht’ op de oorzaak, en neutraliseert blokkades. Het neutraliseren van blokkades doet energie terug stromen in je lichaam. Je gaat terug naar je oorspronkelijke staat van zijn.  Dat uit zich vaak in het hebben van meer energie, je beter in je vel voelen, meer in je kracht staan, een beter zelfbeeld,…

De behandelingen zelf zijn zacht, relaxerend en rustgevend. Ze stimuleren je zelf helend vermogen en verhogen je bewustzijn!

 

 

Tai Chi & Chi Kung/Kleurenpunctuur/Kleur Healing Massage