Wat is Chi Kung?

Chi  is de Chinese benaming voor energie. Kung betekent : werken met, ontwikkelen, cultiveren. Letterlijk betekent Chi Kung dus je energie cultiveren, ontwikkelen of werken met je energie.

Chi Kung is een verzamelnaam  voor allerlei oefeningen die je energie vrij laten stromen. Het is een essentieel onderdeel van Tai Chi en van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Chi Kung versterkt de gezondheid. Het doel van Chi Kung is om je lichaam en geest te ontspannen en te vitaliseren. Hoe meer je Chi Kung beoefent hoe groter je bewustzijn wordt en hoe sneller je spanningen in je lichaam opmerkt.  Je voedt je interne organen, je ontspant spieren en pezen, je opent je meridianen zodat afvalstoffen beter worden afgescheiden. Ook de geest wordt rustiger waardoor je jezelf in een meditatieve staat van zijn brengt.

De set waarmee ik werk kan op zichzelf beoefent worden of als voorbereiding voor Tai Chi.

Chi Kung kan door iedereen beoefent worden. Je hebt geen voorkennis nodig, noch hoef je ooit aan sport te hebben gedaan. Het zijn eenvoudige oefeningen die iedereen kan uitvoeren op zijn/haar niveau.

 

Tai Chi & Chi Kung/Kleurenpunctuur/Kleur Healing Massage