Wat is kleurenpunctuur?

Bij kleurenpunctuur maken we gebruik van een pen om kleuren in te stralen in acupunctuurpunten of specifieke lichaamszones.

Op bovenstaande foto kan je zien dat er twee sets van dezelfde kleuren zijn, namelijk vlak en met een punt. De vlakfocus gebruiken we om lichaamszone s(vaak grotere oppervlaktes)mee te strijken. De andere pen zijn glaasjes met een kleurpunt, dit dient om het licht en de kleur dieper in het lichaam te brengen.

We brengen dus letterlijk licht in het lichaam, we belichten of brengen aan het licht die stukken die mogen geheeld worden. Kleurenpunctuur is dus een manier om je bewust te worden van je blokkades en de kleur zorgt ervoor dat deze blokkades vrij komen en je energie weer vrij mag stromen.

   

Kleurenpunctuur is een bewustwordingstherapie. Het zijn steeds zachte behandelingen waarbij we niet enkel je van je klachten proberen te verlossen maar ook de oorsprong belichten. Peter Mandel stelt dat achter elke klacht een conflict(oorzaak) zit en die oorzaak dient opgelost te worden. Klachten ontstaan voor de puberteit, we noemen dat ook de prenatale fase. Dat hoeven niet altijd grote gebeurtenissen te zijn, soms is het iets dat iemand je ooit heeft gezegd. Al dan niet bewust komt het bij je naar binnen en blijft het hangen en als de emotie errond niet wordt opgelost blijft het je hele leven triggeren. Soms weet je zelfs niet waarom. Kleurenpunctuur kan je hier op weg helpen om bepaalde patronen te doorbreken.

Let wel : bij ziekte is kleurenpunctuur ondersteunend en vervangt niet je behandeling bij je klassieke arts. Stop dus nooit zonder toestemming van je arts met eventuele medicijnen.

Tai Chi & Chi Kung/Kleurenpunctuur/Kleur Healing Massage