Wie ben ik ?

Gevechtssporten en kleuren zijn de rode draad in mijn leven. Als kind kon ik me uren bezig houden met het inkleuren van prenten die liefst de realiteit zo goed mogelijk moesten benaderen. Een gele beer was absoluut uitgesloten. Toen ik wat ouder werd en wat meer naar tv keek volgde ik graag de reeks Kung Fu met David Caradine en zeker ook de Karate Kid films konden mijn voorkeur genieten. Maar het lontje voor Tai Chi werd echt aangestoken toen ik het iemand zag doen op tv. Ik was toen 11 jaar. Ik vond het zo gracieus, zo mooi. Diep in mezelf voelde ik iets kriebelen.

Rond mijn 25ste ben ik gestart met Tai Chi. Dit had met gezondheidsredenen te maken. Tai Chi was ‘toevallig’ in mijn leven gekomen. Van het eerste moment dat ik Tai Chi deed voelde ik de kracht ervan. Ik kon het niet verklaren, het was een diep gevoel, een diep weten.

Dat was de start van jaren van tal van opleidingen. Welke dat zijn vind je onderaan.

Zowel Tai Chi als Kleurenpunctuur zijn zacht en krachtig. Beiden hebben me geleid en doen dat nog steeds in de zoektocht naar mezelf. Naar mijn ware ik. Deze zoektocht heeft me gebracht naar het punt waarop ik lessen en sessies ben beginnen geven. Het geeft me heel veel voldoening om met mensen te mogen werken. Dat is mijn missie. Mensen helpen in hun zoektocht naar zichzelf, naar meer bewustzijn. In mijn Tai Chi lessen zie ik hoe beginnende en gevorderde mensen steeds evolueren, zich meer ontspannen, meer zichzelf mogen zijn, vriendelijker zijn voor zichzelf. Maar ook tijdens Kleurenpunctuur sessies maken mensen deze evolutie. Ook de kracht van kleuren gaat heel diep. Kleuren zijn frequentie en de informatie die kleuren dragen dringt door tot heel diep in de cel. Heel kort door de bocht wil dat zeggen dat de emotionele lading van bepaalde gebeurtenissen in je leven worden geneutraliseerd. Waardoor je je meer kan ontspannen. Dat gebeurd vaak heel subtiel vandaar dat ik het net als Tai Chi ook een zachte kracht noem.

Gevolgde opleidingen :

Chinese Geneeswijzen OTCG  1996 – 1998

Voeding en Vitaliteit I + II OWC 2000  – 2002

Chinese Voedingsleer OTCG 2007

Shamballa Basic + 13D 2009

Coach je Kind Lazuli 2009

Geweldloze communicatie 2010

Golden Flower Instructeur  GFTCS 2014

Reiki I 2015

Kleurenpunctuur  2016 en afgerond.

bij Inge Cox, San Bao, Eeuwfeeststraat 2, Ezemaal, website : www.ingecox.com

 

Tai Chi & Chi Kung/Kleurenpunctuur/Kleur Healing Massage