Wie ben ik ?

Reeds op heel jonge leeftijd kreeg ik te maken met gezondheidsproblemen. In mijn kindertijd waren dat voornamelijk de gewone ziektes die iedereen wel eens heeft zoals verkoudheid of griep. Maar naargelang ik ouder werd en in mijn puberteit terecht kwamen er andere ‘kwaaltjes’ bij kijken. En als jongvolwassene gingen deze kwaaltjes over in een chronische vermoeidheid en hyperventilatie. Ik was dan ook een regelmatig patiënt in ziekenhuizen en bij mijn huisdokter. Vaak kreeg ik ook te horen dat ik er maar mee moest leren leven en/of kreeg ik een medicijn voorgeschreven. En daar zat ik dan, als 25 jarige, net gehuwd en de dokter die me antidepressiva voorschreef.

Tot ik een artikel las in een weekblad over relaxatietherapie voor hyperventilatie. Toen vroeg ik mijn huisarts me dit voor te schrijven en zo kwam ik bij een kinesist terecht die werkte met Sofrologie. Ik leerde relaxatietechnieken en langzaam aan voelde ik me terug wat beter worden. Maar het werd me snel duidelijk dat dit niet genoeg zou zijn. En zo ben ik terecht gekomen in de wereld van Tai Chi. Het sprak me als kind al aan en een gelegenheid als deze liet ik niet meer aan me voorbij gaan. Ik voelde de onmiddellijke weldaad van Tai Chi op mijn algemene welzijn. Dat was in 1994.

In de jaren die erop volgden verdiepte ik me in Tai Chi & Chi Kung. Het werd al gauw duidelijk dat dit een heel interessante filosofie was, die heel wat diepgang biedt en eigenlijk een ‘way of life’ is geworden. Tai Chi was niet meer weg te denken uit mijn leven en ik startte een opleiding die in 2014 uitmondde in een certificaat als instructeur bij de Golden Flower Tai Chi School.

Ik blijf mezelf steeds bijscholen terwijl ik zelf ook lessen geef in Meerbeke.

Deze lessen combineer ik met een praktijk aan huis, waar mensen voor een behandeling kleurenpunctuur kunnen komen.

Kleurenpunctuur had bij mij hetzelfde wauw effect als Tai Chi. Ook dit heeft me reeds veel inzichten gegeven.

Beide zo zacht maar toch zo krachtig!

 

Gevolgde opleidingen :

Chinese Geneeswijzen OTCG  1996 – 1998

Voeding en Vitaliteit I + II OWC 2000  – 2002

Chinese Voedingsleer OTCG 2007

Shamballa Basic + 13D 2009

Coach je Kind Lazuli 2009

Geweldloze communicatie 2010

Golden Flower Instructeur  GFTCS 2014

Kleurenpunctuur nog in opleiding gestart 2016

bij Inge Cox, San Bao, Eeuwfeeststraat 2, Ezemaal, website : www.ingecox.com

 

Tai Chi – Chi Kung/Kleurenpunctuur