Wie ben ik ?

Ik, Wendy De Bruyn,(1968) ben in 1994 begonnen met T’ai Chi naar aanleiding van mijn aanvallen van hyperventilatie. In eerste instantie werden me hiervoor anti – depressiva voorgeschreven maar ik  stond hier erg weigerachtig tegenover. Ik was immers niet depressief. ‘Toevallig’ las ik die week een artikel over hyperventilatie en in dat artikel stond dat je dit met relaxatietherapie onder controle kon houden. En van de relaxatietherapie heb ik zo mijn weg gevonden naar T’ai Chi. Vrijwel onmiddellijk voelde ik de effecten op mijn lichaam en geest. In de loop van de jaren die erop volgden wist ik zeker dat ik dit ooit wilde doorgeven aan anderen.

Daarom ben ik Chinese Geneeskunde gaan studeren om meer inzicht te krijgen en hoe hun geneeskunde werkt.

Toch heb ik in 2001 alles even ‘on hold’ gezet. Ik voelde onmiddellijk dat dit niet de juiste beslissing was geweest maar met 2 kleine kindjes was het  erg druk. Toen beide in de kleuterklas zaten(2006) kwam er weer meer ruimte vrij en ben ik terug begonnen. Tijdens die eerste les werd het voor mij erg duidelijk dat dit mijn weg was en wist ik dat ik hierin les wilde geven.

Het heeft nog een hele tijd geduurd(2012) vooraleer ik dan uiteindelijk echt de stap heb gezet en toen ben ik vrijwel meteen ook mijn opleiding tot T’ai Chi Instructeur gestart bij Kris Van Put(Rising Spirit). Zowel het lesgeven als de opleiding gaf me heel veel voldoening en ruimte voor sterke persoonlijke groei.

In 2014 heb ik de opleiding afgerond en ben ik Gecertificeerd Golden Flower T’ai Chi Instructeur geworden.

Naast het lesgeven, dat ik met heel veel passie doe, volg ik zelf nog wekelijks les, volg ik workshops en / of internationale trainingen om mezelf bij te scholen en te voeden.

De weldaad die ik zelf steeds opnieuw mag ervaren tijdens het beoefenen van T’ai Chi is intens. De inzichten tijdens beoefening neem je mee naar je dagelijkse leven.  De persoonlijke groei is hierdoor sterk,  mogen leven vanuit je diepe kern, je stuurt jezelf zachtjes in de richting waar je naartoe wil.

De voldoening is dan ook groot om mensen te zien groeien tijdens de lessen.

Vandaar ook de naam van mijn website ‘FreeChi’ : de beoefening van T’ai Chi leidt tot de Vrije Stroom van Energie.

 

Gevolgde opleidingen :

Chinese Geneeswijzen OTCG  1996 – 1998

Voeding en Vitaliteit I + II OWC 2000  – 2002

Chinese Voedingsleer OTCG 2007

Shamballa Basic + 13D 2009

Coach je Kind Lazuli 2009

Geweldloze communicatie 2010

Golden Flower Instructeur  GFTCS 2014

Reiki I 2015

Kleurenpuctuur nog in opleiding gestart 2016

Tai Chi – Chi Kung